Het zit Peter Gillis niet mee, maar zijn zoon Mark Gillis nog veel minder. Toen hij op een avond thuis kwam werd hij overvallen door drie mannen die hem stonden op te wachten. Zij spoten met vloeistof in de ogen, taserde hem en duwden hem met grof geweld tegen de grond.

Mark is er met de schrik en enkele verwondingen vanaf gekomen, maar liep wel een traumatische ervaring op. Dat hij één van de overvallers in de ogen heeft kunnen kijken bij de rechtbank heeft een zware indruk nagelaten op Mark.

“Er kwam een beer binnenlopen in de rechtszaal, een flink gespierde kerel. Ik ben zo’n beetje gewurgd in mijn huis en toen ik hem zag, kreeg ik een schrikmoment: zou dit dan degene zijn die mij thuis zwaar heeft toegetakeld”, vertelt Mark aan Party.

Het mag dan wel allemaal voorbij zijn, dat sluit ondertussen niet uit dat Mark nog bijna dagelijks met angsten wordt geconfronteerd.

“Het gevoel komt nog vaak terug. Sowieso ’s avonds en ’s nachts. Als ik in de avond ergens naar toe ga, moet ik me tegenwoordig afmelden, zodat ze weten dat ik weg ben. Als ik laat thuis kom of ik ga ergens alleen naar toe, heb ik altijd beveiliging bij me. Het leven is er allemaal niet makkelijker op geworden.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl