Het is al meer dan 27 jaar geleden dat Paul de Leeuw en Stephan Nutger elkaar leerden kennen en een koppel werden. Al was het niet meteen liefde op het eerste zicht en zat vooral Stephan Nutger met twijfels.

“Hij dacht: ‘Ja, dat is Paul de Leeuw’. Hij vond me wel leuk, maar hij heeft heel lang nagedacht over: ‘val ik nou op de persoon of op de naam’”, legt Paul uit in Party.

Na lang nadenken en het vele wachten van Paul op Stephan is het toch tot een romantische relatie gekomen tussen de twee. “Ik heb heel lang volgehouden. Tot een aantal maanden later. Ik mocht dan wel mee naar een feestje, maar een uur daarvoor zei hij: ‘Ik heb toch liever dat je niet meegaat.’”

Voor Paul ging het de verkeerde kant uit en hij besloot het over een andere boeg te gooien. Hij besloot om Stephan te negeren. Stephan sprak Paul daarover aan en zei dat hij op nummer één wild staan bij Paul.

Paul reageerde heel koeltjes en vertelde hem dat hij niet eens op nummer 3 stond. “Als bij mij de knop om is, is de knop echt om. Dan is het klaar.” Maar gelukkig wisten beide mannen dat ze voor elkaar gemaakt waren, al had Paul geen idee hoe het nog zou kunnen goedkomen.

Tot Paul plots een idee had. Paul zou met drie heel leuke vrienden naar Spanje op vakantie gaan en bezocht voor zijn vertrek nog de bioscoop met Stephan voor een romantische film.

“Het was heel gezellig en leuk. Na afloop dronken we nog een drankje met elkaar en bij het op straat afscheid nemen van elkaar vonden Stephans lippen die van Paul en omgekeerd.”

Paul vertrok op vakantie en kreeg er op een telefoon van Stephan. Paul die dacht dat Stephan zou vertellen dat één van zijn katten dood was (Stephan zou voor de katten van Paul zorgen gedurende de vakantie), belde voor iets helemaal anders.

En wat daarop volgde was een heel bijzonder moment. Stephan, die een Landmark-cursus volgde, had als opdracht gekregen om iemand aan het einde van de dag te bellen en te vertellen wat hem of haar op het hart lag.

Toen vertelde Stephan dat hij eindelijk doorhad dat hij niet serieus voor zijn relatie met Paul is gegaan en dat hij daar erg veel spijt van had.

Paul vroeg daarop of Stephan hem terug wilde en Stephan hoefde niet lang te twijfelen en zij meteen volmondig ja.

Eenmaal bij thuiskomst werd de romance nieuw leven ingeblazen en dat verliep niet vlekkeloos. Paul had heel wat irritaties, maar miste Stephan ook weer heel erg toen hij een maand naar Nepal en Tibet trok.

Paul wou dat gevoel van missen kwijt en trok toen de studio in voor het nummer ‘Ik heb je lief’ op te nemen. Hij had het al eens eerder geprobeerd, maar het lukte hem niet. Dit keer lukte het van de eerste keer.

Uiteindelijk kwam alles goed tussen het koppel en gaven ze in augustus, 22 jaar geleden, elkaar het ja-woord.