Als trotse mama pronk je al eens graag met je oogappel op sociale media. Maar jammer genoeg is sociale media niet bepaald een plek waar je zorgeloos alles kan delen. Er liggen altijd mensen met verkeerde bedoelingen op de loer.

Wie graag foto’s van haar zoontje op het internet post is Yolanthe Cabau. Zij plaatst geregeld een kiekje van Xess Xava waarmee ze graag laat zien hoe trots ze is op haar kleine man.

Het gaat zelfs zo ver dat Xess Xava sinds zijn geboorte een eigen Instagrampagina heeft. Een pagina die wel afgeschermd staat voor outsiders. En dat is misschien maar beter zo.

Het zou immers niet de eerste keer zijn dat er criminelen foto’s van kinderen misbruiken voor compleet verkeerde doeleinden. Er zijn immers voldoende mensen die het internet afschuimen op zoek naar dergelijke beelden van kinderen.

“We willen graag iedereen er bewust van maken dat er mensen zijn die sociale media afstruinen op zoek naar dergelijk beeldmateriaal. Het blijft een afweging van mensen zelf. We verbieden het niet, maar wees je er bewust van. Mensen denken nu eenmaal niet van: er zitten op het net ook mensen met niet gewenste gevoelens naar die foto aan het kijken”, waarschuwt politiewoordvoerder Robbert Salome in Story.