Als we Willeke Alberti vragen om haar terugblik op 2022, dan omschrijft ze het jaar vooral als een rampjaar. Ze kreeg veel tegenslagen te verwerken, en vond een uitvlucht in haar muziek en in het optreden.

“Het is goed om te blijven optreden. Dat leidt me af”, vertelt ze in Story. Ook al staat Willeke sinds deze zomer niet meer zo vaak als vroeger op een podium, de bühne helemaal vaarwel zeggen, dat is ze ook nog niet van plan.

“Ik treed nog wel een paar keer per week op, vooral ’s middags in verzorgingstehuizen. Dat blijf ik ook zeker doen. Van optreden word ik sowieso heel vrolijk. Dat werken in de middag heeft echter één nadeel: dat ik niet kan oppassen op de kleintjes van Johnny, want dat vind ik heerlijk.”

Willeke heeft acht kleinkinderen, maar kan van ieder van hen ongelooflijk hard genieten. Ze haalt er heel wat positiviteit uit en vooral ook de kracht om door te gaan.

“Ik kijk uit naar het nieuwe jaar. Zeker nu een aantal dingen er weer een stuk beter voorstaan dan het afgelopen jaar het geval was. De zaak van Johnny is inmiddels geseponeerd en met Daniëlle lijkt het iets beter te gaan. Er is weer licht in de tunnel.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl