In welk land vindt het 22e seizoen van Wie is de Mol? plaats? Presentator Rik van de Westelaken vertrok met de kandidaten naar de parel binnen de Balkan. Een land met een roerig verleden, waar de sporen van het communisme nog steeds zichtbaar zijn. Met overweldigende bergketens, een eindeloze kust, uitgestrekte bossen en wonderschone lagunes. Het fascinerende decor van Wie is de Mol? is Albanië.

Voor het eerst in de geschiedenis van Wie is de Mol? zijn de kandidaten al tijdens de opnames in augustus bekendgemaakt. Via een livestream vanaf de toen nog geheime locatie heeft AVROTROS heel Nederland de gelegenheid gegeven om live mee te kijken én invloed uit te oefenen tijdens de eerste executie. Kijkers in Nederland hebben via een stemtool een vrijstelling uit kunnen delen aan de voor hen minst verdachte kandidaat. Na het tellen van meer dan 25.000 stemmen, bleek Arno Kantelberg het meest verdacht door de fans. Maar is dat terecht? En wie is het minst verdacht? En wat betekent dat voor het spel? We zien het in de eerste aflevering op zaterdag 1 januari om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1.

De kandidaten van dit seizoen zijn Arno Kantelberg, Everon Jackson Hooi, Fresia Cousiño Arias, Glen Faria, Hila Noorzai, Kim-Lian van der Meij, Laetitia Gerards, Sahil Amar Aïssa, Suzanne Klemann, Thomas van Luyn en Welmoed Sijtsma.

Nieuw dit seizoen is de online serie ‘Niet de Mol’, gepresenteerd door presentator en oud-kandidaat Splinter Chabot. Op de officiële website van Wie is de Mol? interviewt hij elke zaterdagavond één van de kandidaten die het spel vroegtijdig moet verlaten. De afvallers delen openhartig hoe het is om mee te doen aan het programma, wat ze hebben meegemaakt en geven daar als eerste antwoord op de vraag wat er dit seizoen gebeurt na het zien van het gevreesde rode scherm…

In de geheel vernieuwde Wie is de Mol?-podcast duikt Splinter Chabot ter voorbereiding op zijn online serie in de levens van de 11 kandidaten. Welke karakters gaan er mee op reis? En wat kan er precies opgemaakt worden uit de pleidooien in de livestream? En wat kunnen we van deze groep samen verwachten? Vanaf 20 december biedt Chabot in deze 12-delige serie dagelijks een nieuw portret van één van de kandidaten.

Wie is de Mol? is één van de meest succesvolle crossmediale titels van Nederland. Zo kunnen fans van Wie is de Mol? na de uitzending direct zappen naar MolTalk op NPO 3 voor de live-nabeschouwing met Marlijn Weerdenburg en Rop Verheijen. In het jeugdprogramma Mollenstreken gaat Lavezzi Rutjes wekelijks op zoek naar de Mol en bespreekt hij elke zondag op geheel eigen wijze de aflevering van de avond ervoor. En met meer dan 1 miljoen spelers in de Wie is de Mol?-app zorgt AVROTROS dat familie, vrienden, collega’s, maar ook onbekenden elk jaar weer de zoektocht samen starten om de Mol te ontmaskeren.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl