Ze wonen naast elkaar

Wendy van Dijk en haar moeder Tiny hebben altijd een ontzettend goede band gehad. In maart wordt Tiny 79 jaar en ze moet al eens toegeven dat haar geheugen haar soms in de steek laat. Niet altijd abnormaal op die leeftijd.

Wat velen misschien niet weten is dat Wendy zich heeft verbonden aan padelbedrijf Plaza Padel. Zij wil daarmee meer mensen aanzetten tot bewegen. Maar haar moeder, die hoeft ze niet aan te sporen tot meer beweging.

“In maart wordt ze 79, maar ik hoef haar niet aan te sporen om te bewegen. Ze loopt dagelijks twaalf kilometer, verspreid over de dag, en begint ’s ochtends om half acht al aan haar eerste rondje. Vervolgens pakt ze haar fiets voor een boodschap of iets anders en gaat ze ’s middags nog een rondje wandelen. Je kan dus wel zeggen dat het bewegen in de genen zit”, lacht Wendy in Story.

Wendy en haar mama Tiny zijn niet alleen moeder en dochter, maar ze zijn ook nog eens elkaars buren. En dat kan voor Wendy alleen maar als de band met elkaar echt goed zit.

“We gunnen elkaar ook privacy, rust en vrijheid. Dat gaat fantastisch. Mijn broer Mike en ik zijn erg zorgzaam, dat hebben we echt van haar meegekregen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.