Met zijn 80 jaar en een prachtige zangcarrière heeft Rob de Nijs er al een mooi leven opzitten. Rob voelt dat hij niet veel jaren meer te goed heeft en takelt stilletjes aan af door de ziekte van Parkinson waar hij aan lijdt.

Gelukkig haalt Rob nog veel kracht uit zijn zoon Julius, die binnenkort 11 jaar wordt. Dat brengt altijd wat leven in de brouwerij.

“Hij is nog een klein manneke. Hij is heel pienter, een heel lekker jochie, blij. Een blij ei. Zijn brein gaat echt alle kanten op. Hij bedenkt de meest krankzinnige dingen”, vertelt Henriëtte, de vrouw van Rob in Weekend.

Ook voor Julius is de situatie met zijn vader niet makkelijk, al gaat hij er volgens zijn moeder heel goed mee om. “Hij is erin gegroeid, dus voor hem is het niet echt een grote schok. Rob is gewoon zijn vader en zijn vader heeft Parkinson, so what?”

Maar een elfjarige heeft natuurlijk ook veel vragen, net zoals Julius. En die gaan vaak over de dood. “Wat het met me doet? Dat is de realiteit waarin we leven. Negen van de tien keer gaan die verhalen helemaal prima en is het een mooi en opbouwend gesprek. En soms vloeit er een traan, omdat hij natuurlijk niet wil dat zijn vader komt te overlijden. Rob wil ook niet dood. De dood is gewoon een lastig onderwerp.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl