De partner zijn van een patiënt met Parkinson, het is allemaal niet zo makkelijk. Henriëtte is de vrouw van Rob de Nijs en Rob lijdt al enkele jaren aan Parkinson. Wanneer het voor haar allemaal eventjes teveel wordt, kan ze terecht bij haar vriendinnen.

“Wat ik ook wel eens doe, is een stukje lopen met de honden. Of ik ga met onze zoon Julius naar een pretpark en dan zorg ik ervoor dat er iemand bij Rob is. Het is geen kommer en kwel. Het is gewoon een kloteziekte, maar wij zijn heel blij dat Rob zolang wel een heel gezond leven heeft gehad. Want vergeet niet: er zijn ook jonge mensen met de ziekte. Het is geen ouwe lullen ziekte, wat wel altijd wordt gedacht”, vertelt ze in Party.

Henriëtte is helemaal niet verdrietig of ongelukkig omdat ze zo hard voor Rob moet zorgen. Ze heeft ontzettend veel positiviteit in zich en dat is erg bewonderenswaardig.

“Op het moment dat Rob er niet meer is, dan is het moment daar om verdrietig te zijn. Nu denk ik dat wij dankbaar mogen zijn met wat wij samen hebben en dat is heel veel. Er is echt veel om voor te leven. Rob ervaart dat als geen ander, denk ik.”

Toch nadert de dag waarop Rob er niet meer zal zijn beetje bij beetje. Maar een nieuwe partner in haar leven, daar denkt Henriëtte nog niet aan. “Ik moet er niet aan denken om na Robs dood een nieuwe partner te krijgen, dat klopt nog niet. Ik ben al zolang samen met deze man. Ik kan me niet voorstellen dat er nog ruimte is voor iemand anders. Dat wil ook niet.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl