Jarenlang stond Henriëtte in voor de zorg van haar man en zanger Rob de Nijs en nam ze ook nog eens de zorg voor haar hoogbejaarde ouders op zich. Nu dat laatste is overgenomen door professionals kan Henriëtte zich meer concentreren op Rob.

En daar merkt ze nu al een duidelijk verschil. “Het is best frappant. Toen mijn ouders mij elke dag nodig hadden, was Rob fysiek sterker. Nu ik niet meer voor mijn ouders hoef te zorgen, gaat het fysiek minder met Rob. Al is dat puur toeval. Er is een tijd geweest dat het leek alsof de Parkinson stilstond”, vertelt ze in Story.

Soms waren er dagen waarin Rob zich goed voelde, andere dagen ging het een pak minder. Maar dat is ondertussen helemaal veranderd.

“Elke dag gaat het , wel langzaam, iets minder. In dat opzicht is het stabiel. Er zijn geen grote veranderingen meer in het ziektebeeld. Fysiek mag het dan minder gaan, zijn mentale gezondheid is sterker dan ooit.”

Maar ook voor Henriëtte is het niet makkelijk om zich volledig op Rob te concentreren. Ze moet toegeven dat de stoom soms toch eens uit haar oren komt. “Zeker wanneer er iets langer duurt qua installatie van hulpmiddelen in huis. Ik kan zo boos worden als het langer duurt dan ze gezegd hadden. Maar Rob haalt zijn schouders op en redeneert: ‘Het komt zoals het komt!’

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl