Als koning en koningin van Nederland moet er ook hard gewerkt worden. Een onderdeel van dat werk zijn staatsbezoeken. En zo eentje stond onlangs op de planning, richting Griekenland.

Maxima en Willem-Alexander hebben een goede band met het land en kochten er tien jaar geleden zelfs een villa waar ze meermaals per jaar naartoe reizen.

En hoewel zo’n staatsbezoek hard werken is, is het ook iets om elke keer naar uit te kijken voor de Oranjes. Alleen gaf dat dit jaar een dubbel gevoel. De dreiging die boven het hoofd hangt van prinses Amalia werpt een donkere schaduw over alles.

Toen Maxima en Willem-Alexander op staatsbezoek in Zweden verschenen hadden de twee het al zichtbaar moeilijk met de hele situatie en konden ze beiden hun tranen moeilijk verbergen, zegt Story.

We kunnen ons heel goed inbeelden dat het voor de koninklijke familie erg moeilijk is om in zo’n angst te moeten leven en niet te weten hoelang ze dit moeten volhouden. Maar gelukkig zijn er ook momenten om te koesteren. Zo reist Alexia tijdens de herfstvakantie terug naar Nederland en kan Maxima haar drie dochters terug samen in de armen sluiten.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl