Sinds 1989 schuimt ambiancemaker Sam Gooris al de Vlaamse podia af. De echtgenoot van Kelly Pfaff staat nog zo goed als elk weekend ergens te velde op de planken.

Al zal je Sam nooit op meer dan twee verschillende podia zien staan per avond. En daar heeft hij een goede reden voor: de nazorg die hij aan elk optreden spendeert.

Die nazorg is ook de reden waarom hij geen zeventien optredens per weekend meer afmaalt, zoals in de hoogdagen aan het begin van zijn carrière, zo verduidelijkt hij aan de reporter van Gazet van Antwerpen die een avond in zijn kielzog mocht volgen.

“Twee per avond, dat is het maximum. Voor elk optreden wil ik er een uur op voorhand zijn, dan zijn die mensen van de organisatie gerust. En ik blijf altijd een uurke na. Als een dief in de nacht gaan lopen: mij niet gezien. Ik kan moeilijk zeggen: Sorry, mannen, geen tijd voor selfies, ik moet naar mijn volgende optreden.”

Het is ook de reden waarom Sam nooit een doorbraak in Nederland heeft nagestreefd: “Wat ging ik zeggen tegen de mensen die al jaren optredens van mij boekten: ‘Sorry, die dag kan ik niet, dan zit ik in Groningen?’” Vlaanderen is dus meer dan groot genoeg voor gezinsman Sam: “In anderhalf uur sta ik in De Panne of Kinrooi. En in anderhalf uur zit ik weer thuis in mijn zetel, bij mijn gezin.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.