Zijn allerlaatste optreden

Zestig jaar stond zanger Rob de Nijs op de planken. Allicht had de zanger er graag nog heel wat jaren bijgedaan, maar parkinson gooide helaas roet in het eten. In Party vertelde zijn vrouw Henriëtte openhartig over het allerlaatste optreden van haar Rob.

“Hij is in een rolstoel opgekomen, dat is natuurlijk niet niks”, vertelt Henriëtte. “Het was de veiligste keuze die we konden maken. Er lagen veel kabels op de podiumvloer, het was niet verstandig om daar te gaan lopen.”

Rob zelf nam er geen aanstoot aan om in een rolstoel op het podium te verschijnen. “Rob moest ontspannen en zonder zorgen kunnen zingen, dat besefte hij zelf ook”, klinkt het bij Henriëtte.

Het allerlaatste optreden van Rob de Nijs vond plaats in een bomvolle Ziggo Dome. De talrijke opkomst deed Rob zichtbaar deugd. “Rob zat goed in zijn vel, zong de sterren van de hemel en het publiek was grandioos”, aldus Henriëtte.

Nu zijn zangcarrière er definitief op zit, gaat Rob met volle teugen genieten van de tijd die hem nog rest met zijn vrouw en zoontje Julius. “Hij gaat niet naar een verzorgingstehuis. Hij blijft bij ons. We zijn een gezin samen en we zijn hecht”, besluit Henriëtte in Party.