Koningin Maxima en koning Willem-Alexander hadden hun dochter kroonprinses Amalia zo graag een normale studententijd gegund. Maar voorlopig zit dat er niet in.

Het grachtenpand waar Amalia en haar vriendinnen gedurende hun studententijd zouden verblijven staat al wekenlang leeg en er is maar weinig beweging te bespeuren.

En dat doet toch een beetje pijn, schrijft Story. Wat Amalia’s droom van een studentenwoning had moeten zijn, is nu niet meer dan een peperduur rommelhok, in de meest gewilde vierkante kilometer van Amsterdam.

Maar wat met de huisgenoten van Amalia, want ook die lijken verdwenen. En dat allemaal door de dreiging die er hangt boven het hoofd van Amalia. Er zou immers gedreigd worden met een ontvoering of aanslag aan het adres van de kroonprinses.

Bedreigingen zijn nooit leuk om te horen en het laat ook de koning en koningin niet onberoerd. Tijdens een staatsbezoek aan Zweden sprak het koppel er erg geëmotioneerd over en leek Maxima haar tranen maar moeilijk te kunnen bedwingen. De frustratie en woede was van het gezicht van de koning af te lezen.

Het is nog maar de vraag hoe lang deze situatie zal blijven aanhouden en hoe lang Amalia op deze manier zal moeten leven. Hierover is het laatste woord nog niet gezegd.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl