Nederland mag trots zijn op hun kroonprinses Amalia. Amalia is samen met koning Willem-Alexander en koningin Maxima op werkreis naar het Caribisch deel van Nederland en heeft daar een druk programma voor de boeg.

Zo bezoekt het drietal onder meer Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba. De reis staat onder meer in het teken van het slavernijverleden, de klimaatverandering en de cultuur op de eilanden, schrijft Story.

De eerste uren na de landing op Bonaire leken op het eerste zicht nog wat onwennig voor de prinses, en het duurde even voor ze wat los kwam.

Maar eenmaal Amalia zich op haar gemak voelde was er geen houden meer aan. Ze ging met de voetjes van de vloer, maakte foto’s met de bevolking en speelde zelfs een potje Caribische bingo.

En dat wekte veel lof op bij de aanwezige journalisten. “Ze toonde echt belangstelling”, vertelde een enthousiaste journalist.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.