Op dit moment vertoeven prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Maxima op het Caribische deel van het koninkrijk. Daar genieten ze van wat elkaar, maar ook heel wat interessante bezoekjes.

Voor prinses Amalia is het haar eerste verre werkreis als Prinses van Oranje en is het haar eerste verre reis met een goed gevuld en druk programma. Met deze reis treedt Amalia in de voetsporen van haar vader. Hij was 36 jaar geleden net zo oud toen hij met koningin Beatrix en prins Claus de eilanden bezocht.

Alleen was het voor Willem-Alexander allemaal een pak zorgelozer dan voor de jonge prinses. Amalia zag haar studententijd in het water vallen door de dreiging die haar boven het hoofd hing en die dreiging lijkt nog niet helemaal voorbij te zijn.

Dat de prinses nu wel op werkreis kan, is ook een kleine opluchting voor Amalia. Eindelijk kan ze eens naar buiten en hoeft ze niet tussen de 4 paleismuren te zitten uit voorzorg.

In het Caribisch deel van het koninkrijk kan zij even al haar zorgen vergeten en helemaal opgaan in het zorgvuldig samengestelde programma, schrijft Party.

Deze werkreis bereidt Amalia helemaal voor op haar toekomst als koningin van Nederland en ook koningin van het Caribische deel van het koninkrijk.

De band tussen het koningshuis en de bewoners van de eilanden is altijd al heel sterk geweest. Beatrix wordt er nog steeds koningin genoemd en ook prinses Amalia wordt nu al op handen gedragen. Tijdens haar bezoek stal Amalia meteen de harten van de lokale bevolking en Maxima en Willem-Alexander mogen dan ook terecht trots zijn op hun dochter.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl