Zal prinses Amalia ooit de zorgeloze studententijd kunnen beleven zoals haar altijd is beloofd? Zal de dreiging die boven haar hoofd hangt ooit weer verdwijnen waardoor ze iets minder streng onder beveiliging moet staan.

Story vroeg het aan Marcel van de Ven, veiligheidsexpert. “Amalia wil heel graag in haar huis in Amsterdam haar studententijd kunnen doorbrengen. Maar het moeilijke aan die plek is dat er continu beweging is. Zowel op de straat als op de gracht. Het lastige is dat je de straat niet kunt afsluiten.”

Nochtans waren er op voorhand al heel wat maatregelen getroffen om het huis zo in orde mogelijk te maken zodat de prinses niks kan overkomen. Maar dat lijkt niet meer voldoende te zijn

“De toegang met vingerafdrukken was alvast een goed idee. Zo zijn er maar een beperkt aantal mensen geautoriseerd om het pand te betreden. Maar met een goed alarmsysteem erbij kun je het wel nog meer beveiligen. Elektronisch of fysiek.”

Maar waar is Amalia ondertussen naartoe? Zij zou teruggekeerd zijn naar huis naar Paleis Huis ten Bosch. In plaats van feestjes elke avond en gezellig praten met vrienden en vriendinnen, zit ze nu opnieuw elke avond thuis bij haar ouders. En dat is niet waar de prinses had op gerekend.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl