De Belgische kroonprinses Elisabeth en de Nederlandse kroonprinses Amalia zijn voor zover we weten nog altijd vrijgezel. De twee dames lijken er geen vriendje op na te houden, ondanks dat ze ongetwijfeld kunnen rekenen op heel wat mannelijke aandacht nu ze studeren.

Zowel prinses Amalia als prinses Elisabeth zullen ooit de troon moeten bestijgen en het liefst met een goede partner aan hun zijde. En dat is geen onbelangrijk detail.

De twee meisjes zullen heel wat aandacht krijgen van hun mannelijke medestudenten en het is ongetwijfeld niet gemakkelijk om uit te maken over iemand nu oprecht is tegenover hen of niet.

Maar mocht Amalia ooit de liefde vinden en dat past niet binnen het perfecte plaatje van koningin zijn, dan is zij ook heel duidelijk waar haar prioriteiten naartoe gaan.

“Als het de man is die me steunt, van wie ik houd, met wie ik mijn leven door wil brengen en het parlement geeft gene toestemming, nou, dan moeten we nog maar zien wat ik doe. Ik kan niet kiezen ten koste van mezelf. Dan kan ik ook niet het beste geven voor ons land.”

Een quote die we volgens Jo De Poorter, Royaltywatcher in België nooit uit de mond zullen horen komen van kroonprinses Elisabeth, schrijft Story.

“Niet dat ze het tegengestelde gezegd heeft, maar die familie zit zo in elkaar dat de kroon en opvolging het allerbelangrijkste zijn. Voor haar partner zal in eerste instantie gekeken worden naar geschiktheid. Als daar dan nog verliefdheid, liefde en passie bijkomen is dat onzettend meegenomen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl