Danny de Munk heeft een persbericht gedeeld waaruit blijkt dat musicalproducent Stage Entertainment het onderzoek naar s*k*ueel grensoverschrijdend gedrag heeft stopgezet. De musicalacteur kwam vorig jaar onder vuur te liggen nadat een vrouw een klacht had ingediend tegen de Munk.

Volgens de vrouw zouden de feiten zich in 2007 afgespeeld hebben in de periode dat de musical Ciske de Rat speelde. Stage Entertainment besloot een onderzoek in te stellen maar heeft nu besloten om dat te staken.

“In april kondigde de vroegere werkgever van cliënt Danny de Munk, Stage Entertainment, een onderzoek aan naar s*k*ueel grensoverschrijdend gedrag tijdens de Ciske de Rat productie uit 2007/2008. Aanleiding hiervoor was een filmpje van een juice kanaal waarin dergelijke beschuldigingen over cliënt werden geuit”, schrijft advocaat Royce de Vries in het persbericht.

“Cliënt heeft – ondanks zijn stellige ontkenning – alle medewerking aan dit onderzoek verleend. Vandaag heeft Stage Entertainment medegedeeld dat het onderzoek wordt gesloten, nu zij niet verwachten “dat een nader onderzoek meer duidelijkheid zal geven”. Hieruit volgt dat Stage Entertainment in navolging van het Openbaar Ministerie niet heeft kunnen vaststellen dat cliënt zich schuldig heeft gemaakt aan s*k*ueel grensoverschrijdend gedrag. Cliënt ziet de beëindiging van dit onderzoek dan ook  – na de eerdere seponering van de aangifte door het OM – als een belangrijke tweede stap richting eerherstel”, besluit de advocaat van Danny de Munk.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.