Iedereen kent het populaire ‘Sexy als ik dans’ van zanger Nielson. Maar de zanger heeft wel meerdere mooie nummers gemaakt tijdens zijn carrière. Nadat hij zijn neef verloor aan leukemie maakte hij een mini-album met prachtige nummers op.

“Ik bracht het album uit op de dag dat Nathan 29 zou geworden zijn. Dat was het laatste stukje van een heel zwaar rouwproces. Na bijna een jaar in ‘een bubbel van verdriet’ te hebben gezeten, koos ik terug voor de schijnwerpers”, vertelt een emotionele Nielson in Story.

Nielson had het erg zwaar om die dood te verwerken, en hij vreesde ervoor dat hij nooit meer de oude zou worden. Maar de zanger herpakte zich. “Nathan zou het me nooit vergeven als ik in negativiteit zou blijven hangen.”

De zanger kroop uit een diep dal en wilde weer stralen net zoals vroeger. En met succes! Al lukt het hem de ene dag al beter dan de andere. “Maar ik probeer wel bewust naar geluksmomenten te zoeken.”

Nielson kreeg veel steun van Hanna, zijn vrouw. De enige persoon voor wie hij wel nog tijd wilde maken. “Ik dacht: we moeten ook dingen samen blijven doen. Dus we zijn gaan bakken. Dat was hartstikke leuk. Hanna is er erg goed in.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.