Binnenkort verschijnt de biografie van Maxime Meiland en dat belooft een pittig verhaal te worden. Ze vertelt er onder andere over de verschillende verkrachtingen die ze heeft meegemaakt toen ze nog jong was.

Maxime wil met haar boek een steun zijn voor meisjes in dezelfde situatie, maar natuurlijk wil ze er ook graag geld mee verdienen.

“Als ik Maxime had gesproken kwam ik elke keer thuis met het gevoel van: wat een indrukwekkend verhaal. Maxime heeft veel tranen gelaten. De ellende kwam allemaal terug. Maxime’s redding bleek destijds het vertrek van de familie Meiland naar Frankrijk en de geboorte van haar inmiddels vijfjarige dochter Claire”, vertelt biograaf Jan Dijkstra in Story.

Dat is haar grote geluk geweest, anders was het volgens Jan misschien nooit goed gekomen met Maxime. Maar wie ook aan bod komt in de biografie is Jaap, de vader van Claire en ex-partner van Maxime.

“Jaap zal ongetwijfeld snappen dat hij in de biografie van Maxime voorkomt.” Maar de kans om zijn verhaal te vertellen, die krijgt Jaap niet. “Mensen hebben vaak een andere herinnering aan bepaalde situaties. Daarom kies ik voor het verhaal van Maxime en ga ik geen andere mensen aan het woord laten. Dus ook Jaap niet.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl