Fans van Máxima met een arendsoog zullen het misschien gemerkt hebben. Tijdens een officieel staatsbezoek aan Oostenrijk heeft de koningin heel wat van haar outfits gerecycleerd. Slimme zet: het bezoek stond dan ook in het teken van duurzaamheid.

Zo verscheen de koningin tijdens het driedaags bezoek slechts één keer in een volledig nieuwe creatie: een knalrode japon van Natan met bijbehorende hoed van Fabienne Delvigne. Dat lezen we in Weekend.

Zelfs tijdens het staatsbanket, het hoogtepunt van een officieel staatsbezoek, besloot de koningin om een jurk van 2019 te recycleren. Ze verscheen in een asymmetrisch model van Stella McCartney en antieken pareldiadeem.

Zo houdt Maxima het bewust soberder dan koningin Juliana, die in 1962 een hele schatkist aan juwelen naar Wenen meezeulde om elke avond een andere diadeem op haar hoofd te zetten.

Dit anno 2022 doen, in volle crisis, zou alleen maar kritiek opleveren. Kritiek die het koningspaar sowieso al over zich heen kreeg, omdat ze de reis naar Wenen per vliegtuig en niet met de nachttrein maakten. “Dat kost de belastingbetaler nog eens tienduizenden euro’s”, klinkt het in Weekend.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl