Na de drukte van Koningsdag is het voor koning Willem-Alexander en koningin Maxima tijd om wat uit te rusten en weer eventjes te genieten van elkaar en hun drie dochters. Normaal trekt het koninklijk gezin naar Griekenland, maar dit jaar kozen ze een andere vakantiebestemming.

Weekend schrijft dat Willem-Alexander dit jaar zijn feest, die normaal na afloop van koningsdag altijd in Nederland plaatsvindt, in Sicilië heeft gevierd. Dat kunnen ze afleiden aan de foto’s die ze in handen kregen.

De foto’s die gelekt zijn bij het tijdschrift worden niet gepubliceerd, want dat is in strijd met de mediacode die van toepassing is. Die zegt dat ook de leden van de Koninklijke familie recht hebben op vrije tijd en privacy.

Maar het is een feit dat het Nederlandse koningspaar dus dit jaar niet voor Griekenland kozen. Al lijkt de reden voor die opvallende verandering nog onbekend.

Toch heeft Weekend een vermoeden. “Misschien is het wel omdat Griekenland een beetje ‘besmet’ aanvoelt, nu de populariteit van de Oranjes een knauw heeft gekregen. De reis naar Griekenland is immers in coronatijd het begin geweest van het imagoprobleem van de familie. En ook al is dat ondertussen 1,5 jaar geleden, Nederland lijkt het nog lang niet vergeten te zijn.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.