Het gaat hard voor Mart Hoogkamer. De zanger ontving zopas nog een Buma NL Award in de categorie ‘Meest Succesvolle Kroeghit’ voor zijn nummer ‘Bieber van de kroeg’.

Nochtans is Mart zelf niet zo vaak in de kroeg te vinden. Hij weet als geen ander hoe verwoestend alcohol kan zijn, want zijn vader kende zelf periodes van zwaar drankmisbruik. Hij werd al eens door de politie van de straat geplukt, waarna Mart zijn vader op het politiekantoor moest komen halen.

Maar ondanks die situaties heeft Mart er weinig moeite mee om vrolijk over alcoholgebruik te zingen. “Het klopt dat het vroeger niet allemaal even lekker is geweest thuis, daar hoeven we niet geheimzinnig over te doen. Maar ik ben inmiddels ook gegroeid als persoonlijkheid. En daarbij, gaat het nu goed met mijn vader”, vertelt Mart in Story.

De situatie van Mart en zijn vader is heel erg met elkaar te vergelijken, want vader Hoogkamer was ook op zijn vijftiende al een kindsterretje. Alleen was Mart een paar jaar ouder.

“Ik moet wel bekennen dat ik hem nooit echt om advies vraag. Ik heb hem ook al een tijdje niet meer gezien. Ik heb het ook zo ongelooflijk druk de laatste tijd.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl