Het overlijden van Pierre Kartner, alias Vader Abraham kwam onverwachts en toch ook weer niet. De zanger was al een tijdje ziek en heeft een mooie gezegende leeftijd bereikt. Maar dat neemt niet weg dat Nederland toch geschrokken was dat zijn overlijden pas naar buiten kwam toen hij al begraven was.

“Pierre was samen met Johnny Hoes één van de grondleggers van het volkse repertoire. Hij heeft heel, heel veel betekend voor de Nederlandse volksartiesten. Ik heb weleens dingen met hem opgenomen in de studio en hij is weleens bij me thuis geweest om dingen door te nemen”, zegt Marianne Weber in Party.

Pierre had Marianne altijd voorspeld dat zij een grote hit zou scoren en hij kreeg gelijk. Marianne is verdrietig om het nieuws, maar kan het, door zijn mooie leeftijd, een plaats geven.

“De laatste jaren hoorden we maar weinig van hem. Dat zal zo zijn redenen hebben gehad. Ook al heeft hij een gezegende leeftijd gehaald, toch schrok ik van zijn overlijdensbericht.”

Marianne heeft altijd veel bewondering gehad voor Pierre en ook voor zijn dankbaarheid naar iedereen toe. “Als Pierre Kartner op een evenement voor jou geprogrammeerd stond, had je een probleem, want hij kon maar niet stoppen. Als hij voor een half uur ingepland stond, dan werd dat vijftig minuten of een uur. Dat was pure passie waarmee hij optrad: hij was niet te stoppen. Er is ons een icoon ontvallen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl