De beschuldigingen aan het adres van Jeroen Rietbergen doet zijn ex-partner en presentatrice Linda de Mol geen goed. Naast de beschuldigingen rond ‘The Voice Kids’ ligt er nu ook een aangifte vanwege aanranding bij de politie.

Het werd Linda allemaal wat te veel en zij besloot om niks meer te zeggen en te zwijgen over de hele kwestie. Hiermee hoopte zij haar carrière zelf wat te sparen, al lijkt het vooral de omgekeerde uitwerking te hebben.

“Waarom zou ik nog iets zeggen. Waarom zou ik dat nog doen? Als alles wat ik zeg door ‘experts’ weggezet wordt als ‘verdraaien, liegen, in de doofpot stoppen, macht uitoefenen, verbloemen.’ Als zelfs het feit dat ik de verhalen van twee meisjes die vertrouwelijk bij ons hun trieste relaas deden over Ali B niet aan mijn broer verteld heb, omdat dat de uitdrukkelijk wens was van de meisjes, uitgelegd wordt als onverantwoordelijk of niet geloofwaardig”, maakte Linda een statement enkele maanden geleden.

Maar dat pikken de Nederlanders dus niet langer. Linda moet lijdzaam toe zien hoe ze steeds minder en minder exemplaren van haar tijdschrift verkoopt. En ook op televisie is ze al een hele poos niet meer te zien.

Mark Koster, auteur van ‘De Mol: De Machtigste Mediafamilie van Nederland’ heeft daar een goede oplossing voor, die hij vertelt in Party. Voor hem is de enige oplossing dat Linda stopt met zwijgen over het seksueel grensoverschrijdende gedrag van  haar ex-partner. “Als Linda nou echt een grote meid is, maakt ze een nummer hierover!”