Je grote liefde ontmoeten, het kan op een romantische manier gebeuren, maar het kan ook gebeuren door een minder leuk voorval. Lenny Kuhr leerde haar man kennen door een gebeurtenis in het station van Haarlem.

“Ik kreeg daar ooit een klap op m’n neus waardoor ik naar de dokter moest. Die dokter is de man waar ik later mee trouwde.”, lacht ze.

En dat is ook de man die nu meehielp bij het schrijven van een nummer op haar meest recente album. De zangeres die ooit populair werd met nummers als ‘visite’ brengt nu na een aantal jaar terug nieuw werk uit. Maar ‘visite’ zingen, dat doet ze niet meer.

“Zelfs toen het in 1980 een hit werd, was’t al een buitenbeentje in m’n repertoire. M’n producer vond dat ik een liedje moest opnemen met Les Poppys, het jongenskoor, dat bekend is van ‘Non, non, rien n’a changé. Ik had een leuk wijsje en m’n toenmalige vriend en tekstschrijver Herman Pieter de Boer heeft er een toffe tekst op geschreven. Het was bedoeld als b-kantje en niet als volwaardige single.”

Met het nummer belandde Lenny Kuhr in heel wat feesttenten, maar daar voelde ze zich niet op haar plaats. “Maar ‘De Troubadour’ zing ik wel nog als toegift.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.