Dat het WK voetbal dit jaar in Qatar plaatsvond, dat kon op weinig enthousiasme rekenen. Maar het is niet de eerste keer dat een gastland op commentaar kan rekenen. Zo werd onlangs teruggeblikt naar 1978.

Toen was Argentinië aangesteld als gastland voor het WK. En daar werden de voetbaluitslagen stevig gemanipuleerd. Er zou sprake zijn geweest van omkoping toen Argentinië van Peru moest winnen om de finale te halen.

De voetballers van Peru werd opgedragen om te verliezen, althans daar gaat men nog altijd van uit. Wat er ooit precies gezegd is geweest tegen de spelers zullen we nooit weten. Alle voetballers kwamen negen jaar later om bij een vliegtuigcrash.

In het hele verhaal lijkt nu een oude bekende op te duiken. Niemand minder dan Jorge Zorreguieta, niemand minder dan de vader van koningin Maxima.

Jorge kan zich niet meer verdedigen, maar dat kan Maxima ook niet. Als koningin is zij wat betreft dit soort politieke gevoeligheden volledig gemuilkorfd, schrijft Story. En het is voorlopig nog maar af te wachten wat nog allemaal gaat komen.

Er werd onderzocht of de wereldtitel van Argentinië kon worden afgepakt en deze aan Nederland te schenken. Iets wat uiteindelijk niet is doorgegaan.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl