Net zoals elke vrouw, verandert ook koningin Maxima graag eens iets aan haar interieur. Zo droomde ze al een hele tijd van nieuwe gordijnen. Na enkele verbouwingen en herinrichtingen van Paleis Huis ten Bosch was het eindelijk tijd voor die nieuwe gordijnen.

Tijdens de coronapandemie ging Maxima op zoek naar geschikte gordijnen om in het paleis te  hangen. Zo maakte ze onder meer een afspraak in het TextielMuseum en het bijbehorende TextielLab.

En de keuze is uiteindelijk gemaakt. Er werd niet gekozen voor een kopie van de vorige, maar wel voor een eigentijdse variant op zijde van een gerenommeerde Franse stoffenhandel. Afbeelden van Nederlandse bouwwerken werden door een high-tech-borduurmachine op de zijde aangebracht.

Voor de gordijnen werd een team samengesteld van ruim 100 borduurders van handwerkgroepen uit heel Nederland. En we kunnen iedereen al geruststellen: de belastingbetaler draait niet voor de kosten van de gordijnen op.

Het paleis heeft zelf betaald voor de vele talloze setjes draad en canvas waarmee werd gewerkt en ook Maxima is zelf mee gaan borduren. Handwerken blijft nog altijd één van haar voornaamste hobby’s.

Jammer genoeg voor Maxima zijn de gordijnen niet haar bezit, maar wel die van de staat. Tot en met eind mei zijn ze in het museum te zien, waarna ze eindelijk worden opgehangen in het paleis, staat te lezen in Weekend.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl