Hij wilde haar het nieuws zelf vertellen

Vijf jaar geleden opende koningin Maxime het kinderkankercentrum in Utrecht. Recent bracht de koningin nog eens een bezoekje aan het centrum en dat werd allemaal bijzonder emotioneel.

Ze mocht de hand schudden van heel wat jonge patiëntjes, maar er was er eentje in het bijzonder. Dat was de dertienjarige Saméo. Hij gaat al drie jaar naar het centrum omwille van acute lymfatische leukemie. Maar hij had ook goed nieuws.

Het gaat immers een heel pak beter met hem en dat wilde hij heel graag aan de koningin zelf vertellen. Maxima kent Saméo een beetje nadat ze elkaar al eens eerder ontmoetten.

Voor het vijfjarig bestaan van het centrum werd Maxima dus nog een keertje uitgenodigd om langs te komen en dat deed de koningin met heel veel plezier.

Ook professor Hans Clevers, die betrokken was bij de oprichting van het ziekenhuis, spreekt nog altijd vol lof over de prinses. “Ze spreekt vaak over haar eigen kinderen. Als ze in zo’n omgeving met kinderen met kanker rondloopt, beseft ze dat het natuurlijk allerergste is dat je kan overkomen als ouder. Dan wil je je kind naar de allerbeste plek.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl