Als hij op televisie verschijnt, is hij steeds zijn vrolijke zelf. Professioneel, bedeesd, charmant en een perfectionist pur sang, zowel als zanger als presentator. Toch had Koen Wauters de afgelopen jaren op privevlak veel te verwerken. Hij en zijn vrouw Valerie gingen twee jaar geleden uit elkaar.

Ondertussen heeft hij samen met broer Kris een nieuwe Clouseau-plaat klaar met de titel ‘Jonge wolven’. Over zijn breuk met Valerie en zijn laatste nieuwe album vertelt hij meer in de Nederlandse editie van Libelle.

“Ik ben een koppigaard en geef niet graag op. Toch moest ik op een bepaald moment in onze relatie wel de moeilijke beslissing nemen om ermee op te houden. Dat was moeilijk, want het ging niet alleen over mij, maar ook over onze kinderen”, aldus Wauters.

“Ik heb me nog lang proberen vast te klampen aan de droom van een gelukkig gezin te zijn, maar het had geen zin meer.” Of er van die melancholiek ook enige weerslag is op zijn nieuwe album, reageert Koen: “Het nummer ‘Stil’ is daar een geesteskind van. Plots lag ik daar alleen in mijn bed in een leeg huis. Dan moet je jezelf er wel doorheen slepen, een alternatief is er niet.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl