Eind oktober-begin november was het tijd voor het 25ste staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Maxima, sinds Willem-Alexander koning is.

Jawel, u leest het goed: 25 staatsbezoeken, zoveel heeft de koning er al achter de rug. En het hadden er meer kunnen zijn als corona geen roet in het eten had gestrooid. Daardoor werden er een aantal staatsbezoeken geannuleerd.

Na onlangs Zweden was het dit keer tijd voor Griekenland, een land waar Maxima en Willem-Alexander hun hart aan hebben verloren.

Het koningspaar vertoeft wel vaker in Griekenland en wonen dan in de villa die ze hebben gekocht. Een plaats waar Willem-Alexander zorgeloos van vakantie kan genieten, samen met zijn gezin.

Rond de verbouwing, en dan vooral de veiligheid bij de villa is veel inmenging geweest van hoge Griekse ambtenaren en zeker drie ministers. “Jullie koning mag wat wij niet mogen”, was een veel gehoorde uitspraak toen, schrijft Weekend.

Het lijkt dus wel alsof het staatsbezoek vooral een manier was om dankjewel te zeggen aan de republiek. Maar ook de vluchtelingenproblematiek werd van dichterbij bekeken en er lag ook focus op de rechten van vrouwen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.