Iedere maand trekt Jandino Asporaat naar Curaçao om er in zijn natuurpark te gaan werken. Dat is veel op en neergereis en dus niet altijd ideaal voor zijn vrouw en kinderen om mee te gaan.

Het gezin droomt van een leven in Nederland maar ook in Curaçao. Maar Jandino en zijn partner willen vooral dat de kinderen vrij en gelukkig opgroeien. Voor hen maakt het niet uit of dat op zijn Nederlands is of op z’n Curaçaos.

Twee van de kinderen van Jandino zitten nu al op een internationale school en het gezin heeft geluk dat er ook zo’n school is in Curaçao. Daar zou Jandino ze graag naartoe willen sturen. Was corona er niet geweest, dan was het al eerder gebeurd.

“Tijdens de pandemie kon ik toen niet in het theater werken en leverde het natuurpark nog geen geld op. Dus financieel ging dat niet. Daarom hebben we het idee moeten laten varen. Maar als we financieel gezonder worden, gaat het zeker door.”

Een internationale school, goedkoop is het niet, maar Jandino heeft veel over voor zijn kinderen. “Ik zeg weleens tegen mijn kinderen: ‘Weten jullie wel wat jullie vader voor jullie doet.’ Maar toen heeft mijn dochter mijn hart eens gebroken. Ik ben teveel aan het werk, dat is zo. Maar toen ik zei tegen mijn dochter: dit heb je allemaal omdat ik werk, was ze stil, keek ze me aan en zei: ‘Papa, als ik de helft minder vraag, ben je dan de helft meer bij mij?’ Mijn hart ging toen kapot.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl