Eind 2019 ging het licht even uit bij Jan Smit. De zanger had in niks nog zin en hij besloot om er even mee op te houden en maakte zijn agenda leeg tot hij er terug bovenop was. In die tijd genoot hij volop van de tijd die hij met zijn kinderen kon doorbrengen en wil nooit meer terug naar de tijd van vroeger.

Dat Jan de afgelopen jaren zoveel heeft moeten missen, doet hem pijn en hij voelt zich af en toe gefaald als vader. “Voorheen voelde ik wel dat ik tekortschoot en dat compenseerde ik met cadeautjes. Wat ik met mijn kinderen heb gemist, kan ik nooit meer inhalen”, vertelt hij in Dag Allemaal en schrijft ook Weekend.

Door zijn agenda beter te beheren en ook een beetje dankzij corona de voorbije maanden kon Jan meer dingen met zijn kinderen gaan doen. Hij gaat nu op zaterdagochtend mee naar de voetbal van zoontje Senn en kijkt nu gezellig televisie met de kinderen.

Jan is uit een diep dal geklommen en ging zelfs naar Spanje om er terug bovenop te komen. Daar werd hij begeleid door psychotherapeuten en zet hij nu ook zijn therapie verder in Volendam.

“Het geeft me een houvast. Aanvankelijk zag ik therapie als een mislukking. Maar met iemand praten over dingen waar je tegenaan loopt in het leven lucht ontzettend op. En het hoeft niet altijd negatief te zijn. Gewoon een uitlaatklep hebben kan al voldoende zijn.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl