Sinterklaas komt eraan, en dat betekent dat er weer leuke dagen aankomen voor de kinderen van Nederland. De schoentjes worden gezet en er wordt allerlei lekkers voorzien voor de Sint, zijn paard en zijn helpers.

Speciaal voor Sinterklaas schreef zanger Jamai Loman dit jaar een boek ‘Sint Is Zijn Ring Kwijt!’ Een unieke ervaring voor de zanger die nooit eerder een boek schreef.

“Het boek gaat over twee kinderen die alles hebben en één kind dat niks heeft. Uiteindelijk vieren zij met elkaar Sinterklaas en worden de cadeaus gedeeld. Ik zie als ambassadeur van Het Vergeten Kind dat er veel kinderen zijn die door financiële problemen thuis geen Sinterklaas kunnen vieren. Dat is verschrikkelijk”, zegt Jamai in Party.

En het wordt er voor veel gezinnen niet makkelijker op, nu ook de prijzen van wat dan ook de hoogte in gaan. “Door de vreselijke periode waar wij nu inzitten, raakt het nu ook veel andere gezinnen. Ik vond het belangrijk om aan het eind van het verhaal mee te geven dat Sinterklaas vieren vooral gaat om het samenzijn en niet zozeer om de cadeaus.”

Ook dit jaar viert Jamai samen met zijn familie pakjesavond, en dat doen ze nog zolang er kindjes blijven bijkomen. “Zolang er kleintjes zijn, vieren wij met z’n allen Sinterklaas en vind ik het ook echt heel leuk om het door de ogen van de kinderen weer te beleven.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl