Met een achternaam als Borsato is het sowieso al niet makkelijk om het in de muziekwereld te gaan maken. Mensen houden je nauwlettend in de gaten en leggen de lat meteen een pak hoger. Dat weet ook Jada Borsato, de dochter van Marco Borsato.

“Ik probeer vooral niet over mezelf na te denken van: ik zou dit of dat hetzelfde willen als pap. Ik ben gewoon bezig mijn eigen doelen te stellen. Papa heeft natuurlijk een geweldige carrière gehad, vooral. Maar de kans dat ik ook zo’n bizarre carrière krijg, is natuurlijk heel klein”, geeft ze toe in Weekend.

Voor Jada is haar papa één van de legendes van de Nederlandse muziekindustrie. Zelf schat ze de kans erg klein in dat zij ook zo’n legende zal en kan worden. Maar dat is niet het doel dat ze zichzelf stelt.

“Juist door klein te beginnen, met een doel dat nu in het zicht ligt. Ik denk dat je daar het verst mee komt, in plaats van doelen die eigenlijk nog niet haalbaar zijn. En natuurlijk mag je van dingen dromen, maar op dit moment probeer ik wel realistisch te zijn.”

Het afgelopen jaar kwam Marco Borsato niet meer zo positief in het nieuws en lijkt zijn carrière wel voorbij te zijn. En dat vindt Jada moeilijk om over te praten. “Ik weet niet hoe zijn carrière er verder zal uitzien. Op dit moment valt het gewoon niet in te schatten omdat hij niet kan werken. Maar ik kijk tegen hem op en dat zal altijd zo zijn.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.