De naam Jacques Herb zegt u misschien niet veel, maar Pierre Kartner alias Vader Abraham zal nog heel goed weten wie hij was. Hij ontdekte het talent van Jacques tijdens een talentenjacht in Scheveningen.

Jacques zong het nummer ‘De Toreador’ toen in het Engels, maar Pierre maakte er al snel een Nederlandstalige versie van. Herb nam het nummer op en scoorde daarmee zijn allereerste bescheiden hitje.

“Nadien kwam de grote knaller ‘Manuela’ en zo is mijn carrière begonnen. Ik heb Pierre leren kennen als een grote filosoof. Vaak gingen we wat eten na optredens of studiowerkzaamheden en dan praatte hij over het leven en uitte hij zijn diepste gedachten? Hij was een gevoelige man. In de studio liet hij mij altijd doen wat ik voelde”, zegt Jacques in Party.

Herb had al een tijdje niks meer van Pierre gehoord en stuurde hem een paar jaar geleden nog een briefje om hem te bedanken voor het succes met ‘Manuela’.

“Daarna heb ik niks meer van hem gehoord tot zijn overlijdensbericht. Misschien had zijn zoon Walter aan de artiesten met wie Pierre heeft gewerkt, tussentijds nog wel iets kunnen laten weten. Dat is helaas niet gebeurd en dat is wel jammer. Ik zal hem nooit vergeten, hij is de artiestenvader voor mij geweest.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl