Gelukkig krijgt hij steun van zijn vrouw

Iedereen is het erover eens dat Jaap Reesema een ontzettend straffe zanger is. Hij kan zowat elk genre aan en kan iedere noot halen die hij wil. Zo kan hij erg hoog gaan, zonder zijn kopstem te gebruiken.

“Ik heb geen kopstem. En mijn stem is heel kwetsbaar, daarom doe ik nooit meer dan twee shows na mekaar. Wat die hoge noten betreft; live spelen we die songs vaak in een lagere toonaard. In de studio vind ik het zeer interessant om die rand op te zoeken, het mag een beetje pijn doen, maar live is dat niet te doen”, bekent hij in Goesting.

Het succes van Jaap lijkt geen grenzen te kennen en dat stemt de zanger erg gelukkig. Al heeft hij naast zijn ups ook wel eens wat downs.

“Door mijn creativiteit kan ik lange tijd vol gas geven, om daarna in het zwarte gat te belanden. Dan ga ik drukte maken en weet ik bijvoorbeeld niet of ik het nog wel leuk vind om te zingen. Dan zie ik veel meer problemen dan er in werkelijkheid zijn. Kim (Kötter), mijn vrouw, heeft dat niet, zij is veel stabieler.”

Kim is degene die voor evenwicht zorgt binnen het gezin en voor tegenwicht zorgt wanneer Jaap een moeilijk moment heeft. “Dankzij haar geraak ik veel sneller uit mijn dip. Vroeger bleef ik er veel langer inzitten.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl