Momenteel trekt Henny Huisman de Nederlandse theaters rond met zijn eigen show ‘Het Achterste Van Mijn Tong’. Op tv is hij al een tijdje niet meer te zien, en dat is een bewuste keuze.

“Ik word nog steeds wekelijks gevraagd voor programma’s. maar ik wil niet in een ‘Ranking The Stars.’ Dat is afzeiktelevisie, dat vind ik helemaal niks. Er zijn meer programma’s die ik niet wil doen, dan programma’s waar ik wil interesse in zou hebben. Het is heerlijk dat ik in die positie zit”, bekent Henny aan Weekend.

Een van Henny’s favoriete programma’s is ‘Korenslag’, dat bij de EO werd uitgezonden. Mocht dat programma ooit terugkomen, dan is hij er als de kippen bij om mee te mogen doen.

“Toen ze er een EO-figuur als presentator neerzetten, was de sjeu er wel een beetje af. Bij een goed format denken sommige mensen dat iedereen het wel zou kunnen presenteren, maar dan onderschat je het ontzettend. Een format is het allerbelangrijkste, maar de persoon die het doet, kan het maken of breken.”

En ook van zo’n programma’s heeft Henny een voorbeeld. Hij denkt meteen aan ‘Lego Masters’. “Met Ruben Nicolai was dat een groot succes, maar met Jamai Loman niet. Dat is een leuke jongen en een goede zanger, maar ‘Lego Masters’ presenteren is natuurlijk wel iets anders. Ruben heeft veel humor en zelfspot.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl