Het klinkt allemaal een beetje eng om je eigen uitvaart te gaan regelen. Maar Henny Huisman heeft het toch gedaan. Hij weet dat het leven plots voorbij kan zijn, want vier jaar geleden verloor hij heel onverwachts zijn broer.

“Ik heb mijn uitvaart al geregeld. Ik maak vaak mee dat als er iemand komt te overlijden de nabestaanden niets weten. Wilde hij nou gecremeerd of begraven worden? En welke muziek vond hij mooi? Dan zadel je andere op met die problemen. Zoiets moet je gewoon van tevoren regelen. Ik heb een lijst gemaakt met hoe ik mijn uitvaart wil? Dat heb ik ook met mijn vrouw Lia overlegd, we weten van elkaar wat we willen”, geeft Henny toe in Story.

En die details wil Story haar lezers niet onthouden. Zo kiest Henny voor een rechthoekige houten kist, vooral omdat hij andere doodskisten vaak een beetje luguber vindt. En ook over de muziek dacht hij al na.

“Ik ben goed bevriend geraakt met zanger Ted Neeley, de hoofdrolspeler in de film en rockopera ‘Jesus Christ Superstar’. Een van de nummers uit de musical vind ik zo indrukwekkend, dat ik hem heb beloofd dat dit nummer gedraaid zal worden als ik dood ben.”

Dat maakte veel emoties los bij Ted en hij pinkte zelfs een traantje weg. “Ik heb van dat moment zelfs een foto thuis. Ted is een grote ster, hé. Ik dacht altijd dat hij een acteur was en iemand anders dat nummer had ingezongen, maar dat is niet waar. Hij heeft het helemaal zelf ingezongen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl