Met een naam als die van Henny Huisman kan het niet anders dan dat je de voorbije jaren goed hebt geboerd. Henny verscheen in tientallen televisieprogramma’s, is bezig met een eigen theatertour en heeft nog tientallen andere projecten op zijn cv staan.

We kunnen er dus probleemloos vanuit gaan dat Henny een mooi spaarpotje heeft voor zijn oude dag.

“Laat ik het zo zeggen: ik heb een leuk huisje op Bonaire met een zwembad. Ik woon hier in Castricum heel mooi en er zit geen hypotheek op. Dat is het eigenlijk zo’n beetje wat ik heb overgehouden. Bij elkaar opgeteld is dat natuurlijk heel erg leuk en ik heb nog wel een appeltje voor de dorst om gewoon een beetje van te leven. Maar ik vlieg geen businessclass ofzo.”

Huisman staat nergens meer onder contract en moet net zoals iedereen ook gewoon boodschappen doen elke week. Is dat financieel nog haalbaar?

“Op mijn 52e ben ik weggejaagd bij RTL. Ik ben nu 771. Alles wat ik daar had gebufferd, ben ik in de loop der jaren toch kwijtgeraakt. Die bron is na bijna twintig jaar wel zo’n beetje opgedroogd. Niemand hoeft medelijden met me te hebben, integendeel. Maar ik had wel gedacht dat ik tot mijn 65e goed zou zitten bij RTL.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl