Hakim Traïdia is bij heel wat mensen gekend door zijn rolletjes in ‘Sesamstraat’ en ‘GTST. Dat is al een tijdje geleden dat hij dat heeft gedaan. Maar de acteur zou meteen ‘ja’ zeggen mochten ze hem terug vragen voor de populairste soap van Nederland.

“Ik zou dat wel willen ja. In het begin had ik een beetje vooroordelen over ‘GTST’ omdat het een soap is. Ik nam dat niet serieus. Ik wist niet of ik het wel moest doen. Maar dat bleken stomme gedachten, want het waren leuke collega’s en het werd goed betaald. Mijn personage is niet dood, dus hij kan ng terugkomen. Ze mogen mij dus zeker bellen”, lacht Hakim in Weekend.

Acteren zit in Hakim zijn bloed. Er is niks dat hij liever doet dan bezig zijn met acteren, theater en film. Zo heeft de acteur ook een eigen theater en filmschool ‘Circus Hakim’. En daarnaast laat hij zijn creatieve geest nog eens de vrije loop met schrijven, regisseren en acteren.

Hakim is 67 en nog niet meteen van plan om op pensioen te gaan. “Dan ga ik juist beginnen! Ik denk dat je in dit vak nooit stopt, je gaat altijd door. Ik vind het vreemd als mensen zeggen: ‘Ik ga met pensioen’, want pensioen is voor mij de dood.”

Bang voor de dood heeft de acteur niet, wel voor de leegte. “Dat je niks meer doet, niks meer kan. Ik ben er dan ook eerder bang voor dat je op oudere leeftijd niet meer onafhankelijk kan zijn. Dat zou ik erg vinden. Maar met mijn gezondheid gaat het heel erg goed.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.