Enkele maanden geleden raakte zanger George Baker besmet met het coronavirus. Het virus taste niet alleen zijn conditie aan, maar ook zijn stem en daar was Baker toch het hart van in.

We zijn nu een paar maanden verder en George is weer rustig beginnen te zingen. Hij is vooral opgelucht dat het weer kan, want eventjes zag het er niet zo goed uit en moest hij al zijn optredens tot eind augustus afzeggen.

“Het is inmiddels 3 maanden geleden, maar ik ben nog altijd heel hees. Volgens mijn artsen had het tijd nodig en daar hield ik mij ook aan vast. Maar ik moet toegeven dat de twijfel soms wel toe sloeg”, zegt hij in Story.

Gelukkig kreeg George de steun van zijn vrouw Blanche die hem bleef motiveren om toch vol te houden en niet op te geven. Het is dankzij haar dat George het weer van de positieve kant bekijkt.

“Belangrijk was dat ik aan mijn conditie zou werken. Dus ik begon met wandelen. Elke dag weer. Ook als ik me niet goed voelde. Dan spoorde zij me aan om te gaan. Ook al kon ik dan niet meer dan 2km lopen. Ik ben dat blijven doen, en met succes. Ik ken geen terugval meer en ik voel me elke dag fysiek sterker worden. Wandelen heeft me echt geholpen, nu mijn stem nog.”