Een artiest die al eens iets uitspookt dat niet door de beugel kan, het is tegenwoordig geen uitzondering meer. Denk maar aan Glennis Grace, Marco Borsato of Lil Kleine. Ook het blad van George Baker is niet onbeschreven.

“Ik moet toegeven, ik heb vroeger weleens iemand op z’n bek geslagen. Maar dat was voordat ik bekend werd als George Baker”, lacht hij in Party.

Dat vraagt natuurlijk om wat meer uitleg en die geeft Baker met plezier. “Het was in mijn jongenstijd, we waren pubers. Dat stelde niet zoveel voor. Ik leerde al wel heel snel dat er daarna altijd eentje komt die sterker is dan jij. Gewoon je verstand gebruiken en die onzin uit de weg gaan.”

Maar grensoverschrijdend gedrag, daar doet Baker niet aan mee. Dat is ook voor hem een brug te ver, waar hij zich nog nooit schuldig aan heeft gemaakt.

“Ik kan met de hand op het hart verklaren dat ik nooit iets met een vrouw heb aangelegd, die dat niet wilde. Mede doordat ik ben opgevoed door mijn moeder en oma, heb ik veel respect voor vrouwen. Ik zou het nooit in mijn hoofd halen om bij een vrouw iets te doen tegen haar wil. Nooit!”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.