Hebben jullie de documentaire van André Hazes al bekeken op Videoland? Frans Duijts in ieder geval. Hij was erg geïnteresseerd in het leven van zijn collega.

“Het was voor mij ook een spiegel. Ook ik heb in de beginperiode van mijn zangcarrière heel veel gedronken en ik was zo arrogant dat mijn omgeving het niet trok. Dagelijks dronk ik met gemak liters Bacardi en het gebeurde ook dat ik aangeschoten op het podium stond”, zegt hij in Story.

Frans werd behoorlijk arrogant wanneer hij had gedronken en dat was tot groot ongenoegen van de zanger zijn omgeving. Zij trokken het niet langer dat de zanger zoveel dronk.

“Dagelijks dronk ik met gemak liters Bacardi en het gebeurde ook dat ik aangeschoten op het podium stond. Je denkt dat je alles aankan, en dat je je alles kunt veroorloven. En ook thuis gedroeg ik me op sommige momenten als de artiest.”

Dat kon zo niet langer doorgaan en Frans heeft tijdig ingegrepen. Mede dankzij zijn familie. “Ik weet nog dat ik een aanbieding kreeg om in Sydney in Australië op te treden. ‘Alleen als ik business kan vliegen’, riep ik tegen de opdrachtgever. Mijn vader was woest en gaf me, terecht, er flink van langs.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl