Vorige week was de finale van ‘Expeditie Robinson: All Stars’ te zien op de Nederlandse televisie. Daarin nam Ferry Doedens het op tegen 2 collega’s in de grote finale. Een finale die hij net niet wist te winnen. Net zoals in 2014 toen hij voor de eerste keer deelnam.

Ondanks dat Ferry ook in 2014 verliezend finalist was, wou hij graag nog een keertje deelnemen. En dat om een wel heel bijzondere reden. “Voor de tijd dat je weg bent, moet je je mobiele telefoon inleveren. Dus je hebt gewoon even rust. Ik had vorig jaar best een onstuimige periode en we zaten midden in corona, waardoor ik zoiets had: waarom ook niet”, bekent hij in Party.

Door mee te doen aan het programma is Ferry ook wel wat veranderd als mens. “Ik was daarvoor best wel druk en vond het een goed idee om iets meer rust te pakken. We staan met z’n allen de hele tijd alleen maar aan, waardoor het niet verkeerd is om eens na te denken van: wat wil ik nou eigenlijk? En tijdens de expeditie heb ik daarover kunnen nadenken.”

Doordat het de tweede keer was dat Ferry deelnam aan het programma wist hij al iets beter dan de eerste keer hoe het programma in elkaar zat en hoe hij het moest aanpakken. Maar helemaal onvoorbereid trok hij toch niet naar Zanzibar, waar de opnames plaatsvonden.

“Ik ben wel gaan trainen in de sportschool voordien en ik heb heel veel gegeten. Binnen de vijf tot tien dagen ben je die extra kilo’s wel weer kwijt. Voordien heb ik vooral veel Mc Donalds gegeten en heel veel pizza.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.