Je kind verliezen, je maakt het als ouder liever niet mee. Toch overkwam het de beste vriend van koning Willem-Alexander. Hij verloor zijn zoon Jan de Beaufort, student dierengeneeskunde in Utrecht.

De koninklijke familie schreef  enkele bijzondere mooie woorden voor de student. “Zonder jou zal de sfeer nooit meer hetzelfde zijn. We gaan je zo ongelooflijk missen. Ons hart gaat uit naar jouw lieve, warme, vrolijke familie; Weet dat wij er altijd voor hen zullen zijn”

Vader van de jongen is Frans de Beaufourt. Hij en Willem-Alexander kennen elkaar al heel wat jaren en zijn al jaren goed bevriend. Buiten een vriendschap hebben de twee mannen ook een andere connectie, schrijft Story.

Frans moeder, jonkvrouw Cornélie Sickinghe, was gouvernante van de jonge prinses Beatrix op Paleis Soestdijk. Toen die trouwde met jonkheer Arnoud Jan de Beaufort waren Beatrix en Irene bruidsmeisjes.

Frans, zijn vrouw en kinderen zullen de steun van de Oranjes goed kunnen gebruiken de komende maanden, want een kind verliezen, dat is niet niks. Maar ook voor de dochters van Willem-Alexander en Maxima is het een harde klap. De kinderen en Jan zijn zo goed als samen opgegroeid. Frans is bovendien ook de peetvader van Alexia.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl