Een lekker glas wijn of een glaasje bubbels als aperitief, we moeten toegeven: het kan smaken. Maar steeds meer en meer mensen kiezen ervoor om niet meer te drinken. Ze ontdekken de voordelen en voelen zich beter dan ooit in hun vel. Ook presentatrice Evi Hanssen heeft de alcohol al 2 jaar uit haar leven gebannen.

Heel wat mensen zijn al anti-vlees, gaan we met alcohol dezelfde toer op? Als het van Evi afhangt niet. “Ik heb niets tegen alcohol, of tegen drugs in het algemeen: dat zou hypocriet zijn. Mensen moeten dat voor zichzelf beslissen. Wat ik wel wil zien, is dat er eerlijk wordt gewezen op de nadelen van alcohol, zoals er gewezen wordt op de nadelen van al de rest”, zegt Hanssen in Humo.

Ook toen ze jong was, werd Evi nooit gewezen op de nadelen van alcohol. Behalve dat je er een ongelooflijke kater van krijgt.

“Maar dat één glas alcohol al een enorme invloed heeft op je fysieke en mentale weerbaarheid, dat wordt niet gezegd. Dat het je lever en je bloed aantast, het verband tussen alcohol en kanker: dat wordt doodgezwegen.”

Dat zijn heel belangrijke zaken waarvan Evi vindt dat ze je moet vertellen. “Je moet dat vertellen, maar niet verbieden. Als iemand dat vroeger bij mij had geprobeerd, dan was ik ook gewoon in het dichtstbijzijnde wijnvat gedoken.”