Toen koning Willem-Alexander nog een kleine jongen was werd bij hem een longziekte vast gesteld. De koning leek er lange tijd niet echt veel last van te hebben, tot enige tijd geleden. De koning zou op staatsbezoek naar Amerika vertrekken met het vliegtuig, maar moest die plannen annuleren.

Al snel maakte de Nederlandse bevolking zich zorgen om hun koning en ook in Duitsland maken ze zich zorgen om zijn gezonden.

In 1991 werd de ziekte van Besnier Boeck vastgesteld bij de vorst, ook bekend als sarcoÏdose. Hierbij vormen zich knobbelvormige ontstekingshaarden in diverse organen, vooral in de lymfeklieren en de longen, schrijft Weekend.

De ziekte komt vooral voor bij mensen tussen de twintig en veertig jaar en is een auto-immuun-ziekte waarbij het afweersysteem zich tegen het eigen lichaam keert. De ziekte valt ook jammer genoeg niet te genezen.

Maar gelukkig bestaat er wel een oplossing waarbij de symptomen in bedwang kunnen worden gehouden. Zo kunnen ontstekingsremmende pijnstillers de klachten verlichten. De koning moest lange tijd op controle en in 1999 zou de ziekte zijn verdwenen. Ook nu is men ervan overtuigd dat de ziekte niet terug is. Maar dat zou misschien wel kunnen betekenen dat er iets anders aan de hand is met de koning. Maar wat?

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.