Ze loopt niet naast haar schoenen

Zonder steun en goede raad van vrienden en familie zou Caroline van der Plas niet staan waar ze vandaag staat. Haar vader overleed in 2014 en heeft haar grote succes moeten missen, maar haar moeder kijkt als een troste mama toe.

“Mijn moeder geeft me vanuit haar eigen ervaringen veel tips. Dat ik nu mijn verantwoordelijkheid moet nemen. Maar ook dat ik mijn rust moet pakken, er veel over me heen gaat komen. Zo van: denk daar goed aan. En: zorg dat je blijft wie je bent. Niet naast je schoenen gaan lopen. Maar dat zit er sowieso niet in bij mij”, zegt Caroline in Story.

Carolines moeder is altijd een heel gewone vrouw gebleven, die makkelijk te benaderen was. Ook al was ze wethouder, ze deed zich niet belangrijker voor dan ze was.

“Ze deed alles op de fiets, nam nooit een taxi. Als wethouder kon ze een taxi nemen als ze stadsbezoeken deed, maar dat wilde ze niet. Ze fietste liever overal naartoe.”

Caroline maakt een grote kans om premier te worden in 2025. “Ik hoef niet per se minister-president te worden, dat is een andere rol en een ander vak. Maar als het niet anders kan, loop ik er niet voor weg. Ik zeg niet dat ik nooit wil worden, maar ik ben er niet mee bezig.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl