Maar hij kan er wel van genieten

In mei is het weer zo ver, dan is het weer tijd voor het Eurovisiesongfestival. Voor veel artiesten is dat het ideale moment om even te laten zien wat ze in hun mars hebben en dat te delen met heel Europa. Al heeft het festival wel een grote evolutie meegemaakt tegenover enkele jaren geleden.

Dat vindt ook zanger Ben Cramer. Al vindt hij ook dat er moet meegegaan worden met de tijd en dat is exact wat het festival doet.

“Het moet allemaal flitsender. Ik ben van de oude stempel, maar dat neemt niet weg dat ik muziek nog steeds leuk en mooi vind en er nog steeds mee bezig ben. Van de Songfestival-liedjes van nu denk ik niet altijd: tjonge wat goed”, lacht hij in Weekend.

Voor Ben moet het festival niet worden afgevoerd en zijn er nog altijd veel mensen die er graag naar kijken en graag over praten. Alleen dat is al een goede reden om het te behouden.

“Het is commercieel. Maar ik vind de spelregels wel achterhaald. Ik vind het belachelijk dat alleen een winnend liedje bekend wordt, echt flauwekul. Het beste lied wordt vaak gekozen in combinatie met de artiest. Maar er zijn zoveel solisten die meedoen en hun beste beentje voorzetten.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl